Ana SayfaHaberler2020 Ülkelere Göre Maaş Sıralamaları

2020 Ülkelere Göre Maaş Sıralamaları

Bir ülkenin çalışanlarına ödemekte olduğu ortalama ücretler, o ülkenin gelişmişliğini ve refah seviyesini belirlemekte olan en önemli faktörlerden biridir. Gelişmiş ülkeler, halkının refah içerisinde bir yaşam sürmesi için yüksek maaşlar ödemekte ve bu şekilde daha kaliteli bir yaşam sağlayabilmektedir. Peki hangi ülke en yüksek maaşı ödemekte ve hangi ülkede refah seviyesi yüksek? 2020 Ülkelere Göre Maaş Sıralamaları başlıklı yazımızda bu konuya açıklık getirmeye çalıştık. Gelin birlikte inceleyelim…

Yabancı Ülkelerde Alınan Maaşlar

Yabancı ülkelerde ödenen asgari ücret miktarlarını ve yıllık ortalama kazançlarını sizler için derledik…

Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri’nde gelirlerin belirli bir kısmı vergiye tabi olarak kesintiye uğramaktadır. Fakat bu kesintilerin ardından maaş ödemeleri yıllık ortalama 41. 355 dolar gibi bir rakama tekabül etmektedir. Refah seviyesinin ödenen maaşlara göre belirlenmesi göz önünde bulundurulduğunda Amerika Birleşik Devletleri, çalışma koşullarının rahatlığı ve her alanda kaydetmiş olduğu ilerlemelerle dünya ülkeleri arasında refah seviyesi en yüksek ülke konumundadır.

Avustralya

Avustralya, haftada 38 saatlik bir çalışma sürecine sahip olarak, en yüksek gelire sahip olan ülkeler arasında ve yıllık ortalama maaş miktarı 31.588 dolardır.

Norveç

Petrol ve kereste gibi doğal kaynakların yoğun olduğu Norveç de, yüksek refah seviyesi ve yüksek maaş oranlarına sahip ülkelerin başında gelmektedir. Yıllık maaş ortalaması 33.492 dolardır.

Almanya

Avrupa’nın en yoğun Türk nüfusuna sahip olan Almanya, ekonomide sağlamış olduğu ilerlemeler ve dünyaya sunduğu markalarıyla, en yüksek gelir seviyesine sahip olan ülkelerin başında yer almaktadır. Yıllık 31.252 dolar maaş ortalamasıyla çalışanlarına yüksek oranlarda ödemeler gerçekleştirmekte ve refah seviyesini en üst sıralarda barındırmaktadır.

Kanada

Eğitim ve iş alanında göstermiş olduğu ilerlemelerle son zamanların en yoğun göçünü de almakta olan Kanada, gelişmişlik düzeyi ve refah seviyesi yüksek ülke sıralamalarında en üst sıralarda yer almaktadır. Yıllık maaş ortalaması 29.365 dolar olan Kanada, dünya çapında eğitim için tercih edilen ülkelerin de başında yer almaktadır.

İsveç

İsveç, yüksek maaşlar listesinde yerini almakta olan ve yıllık 29.185 dolarlık maaş ortalamasıyla yaşam standartları en yüksek ülkelerden biri olma özelliğine sahiptir. Ayrıca esnek çalışma koşulları ve daha birçok imkanıyla, diğer ülke insanları tarafından yaşamak için tercih edilen ülkelerden biridir.,

Fransa

Fransa, Avrupa’nın en güçlü ekonomilerinden biri olma özelliği taşımakta olan ve özellikle turist alma oranı ve yaşam standartlarının iyi düzeyde olması nedeniyle diğer ülke vatandaşları tarafından tercih edilmekte olan yaşam yerlerinden biridir. Yıllık ortalama maaş miktarının 29.799 dolar olması da, tüm bu özellikleri kanıtlar niteliktedir.

2020 Türkiye Maaşları

Türkiye yıllık maaş ortalamaları 2019 verilerine göre kişi başına 45.463 TL gibi bir miktarda seyrediyor. Bu da ABD doları cinsinden 9.632 dolar gibi bir sayıya tekabül ediyor. Eurostat verilerine göre ise Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında en düşük asgari ücrete sahip olan 4. ülke olarak kendini göstermektedir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar