.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ulaştırma Mühendisi olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.
Ulaştırma Mühendisi Kimdir?
Ulaştırma mühendisi, insanlarla beraber mal ve hizmetlerin başlangıcından bitiş noktasına dek aktarılması adına gerekli her türlü çalışmayı yürüten meslek çalışanlarına verilen bir unvandır. Projelendirmeleri, tasarımları ve bakım onarımlar gibi farklı kategorilerde çeşitli çalışmalarını yürütmektedir. Ulaştırma mühendisi kişiler, işletmelerde, yönetimde ve lojistikte yer alan geniş bir iş alanında çalışmaktadırlar. Her türden ulaşım altyapısının planlanmasını yapmakta olan ulaştırma mühendisleri, yol bakımlarında ve onarım alanında çalışmaktadırlar.
Ulaştırma Mühendisinin Görevleri Nelerdir?
Ulaştırmayla ilgili yapım çalışmasından bakım onarım çalışmalarına dek oldukça geniş alanlarda hizmet vermekte olan ulaştırma mühendislerinden beklenmekte olan bazı görevler bulunmaktadır.
Ulaştırma mühendislerinin temel görev ve sorumlulukları şu şekilde sıralanabilmektedir;
Kimler Ulaşım Mühendisi Olur?
Elektronik mühendisliği ve bilgisayar mühendisliğiyle iç içe çalışmakta olan ulaşım mühendisliği dalı, son senelerde ayrı bir eğitim dal olarak üniversitelerde de yer almaya başlamıştır. Ulaşım mühendisliği bölümü diğer mühendislik dalları gibi dört senelik bir ihtisas sürecini kapsamaktadır.
Ulaşım Mühendisi Olmak İçin Hangi Dersleri Almak Gerekir?
Ulaşım mühendisliği bölümlerinde ilk seneler Lineer Cebir, Fizik ve Matematik gibi dersler verilmektedir. İlerleyen senelerdeyse Statik, Güzergah ve Altyapı Jeolojisi, Bilgisayar Destekli Çizim Diferansiyel Denklemler, Ulaştırma Sistemleri ve Yol Malzemeleri gibi dersler görülmektedir. 4 senelik eğitim boyunca Ulaşım Mühendisliği bölümünde mesleki olan yabancı dil dersleri verilmektedir.