Ana SayfaHaberlerZiraat Bankası Personel Alımı Yapıyor

Ziraat Bankası Personel Alımı Yapıyor

Ziraat Bankası İstanbul Finans Merkezi’ne taşınma ve şubelerini arttırma hedefine yönelik, bu yıl 4 bine yakın personel alacak.

Bin 486 şubeyle hizmet vermekte olan Ziraat Bankası, kısa vadede İstanbul’da 100 şube açmayı planlıyor. Bunun yanı sıra hiçbir bankanın hizmet vermediği 36 ilçede butik şube açmayı hedefleyen Ziraat Bankası, 24 Kasım 2012 de 21 il merkezinde yapacağı sınavla 2 bin 500 ü banko asistanı olmak üzere toplam 4 bine yakın personel alacak.

Lise Mezunları da Alınacak
Ziraat Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Ali Toker, dört yıllık üniversite mezunlarının yanı sıra, bu yıl lise mezunları arasından da personel alımı yapılacağını belirtti. Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacak olan sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür soruları sorulacak. Toplam 100 soru çözecek olan adaylara 120 dakikalık süre verilecek.

İki Aşamalı Uygulama
Sınavda 60 puan ve üstü alan adaylar mülakata katılma hakkı kazanacak. Adaylar, mülakat sonucundan da bir puan alacak ve sınav puanları ile mülakat puanlarının toplamı adayın başarı puanını belirleyecek. Adaylar başarı puanlarına göre sıralanacak ve
işe alım bu sıralamaya göre gerçekleşecek.

Yaş Sınırı Olacak
Sınava katılabilmek için 01.01.1987 ve sonrası doğumlu olmak gerekiyor. 25 yaşından büyük adayların katılamayacağı sınavda amaç genç bireyleri bankacılık sektörüne kazandırmak.

Adaylar birden fazla unvan için başvuruda bulunamayacak. Örneğin Banko Asistanı sınavına müracaat eden bir aday, gerekli şartları taşısa dahi Uzman Yardımcılığı sınavına başvuru yapamayacak.
Toker ve Banko Asistanı sınavı için lise mezunu ve 2 yıllık yüksekokul mezunları başvurabilirken, servis görevlisi ve uzman yardımcılığı sınavlarına 4 yıllık fakülte mezunları, bölüm ayrımı yapılmaksızın katılabilecek. Adaylar sınav için Ziraat Bankası resmi internet sitesinden başvuruda bulunabilecek.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar