Ana SayfaMakalelerYeni Havalimanına KPSS Şartsız Personel Alımı

Yeni Havalimanına KPSS Şartsız Personel Alımı

29 Ekim’de, Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıl dönümünde açılışı gerçekleştirilen yeni havalimanına eleman alımı yapılacağı açıklandı. 120 bin kişiye istihdam sağlayacak olan havalimanındaki personel ihtiyacı İŞKUR aracılığıyla giderilecek. Alınacak personellerde KPSS şartı ve deneyim aranmazken yüksek maaşla istihdam imkanı sağlanacağı belirtildi. Yeni havalimanına KPSS şartsız personel alımı gerçekleştirilecek olup 120 bin kişi için istihdam sağlandıktan sonra, 3500 kişilik güvenlik elemanı açığı için de personel alımı gerçekleştirilecektir.

Yeni Havalimanına KPSS Şartsız Personel Alımı: Tecrübe Aranmıyor

İlanda kabin memuru ve ikinci pilotların alınacağı belirtilirken, istihdam edilecek personellerde tecrübe aranmayacağı belirtildi. Lise, ön lisans ve lisans mezunları arasından seçilecek olan ikinci pilot ve kabin memuru maaşlarının 5-6 bin TL üzerinden başlatılacağı öğrenildi. İGA’dan yapılan açıklamaya göre, 1 Şubat itibariyle 3500 güvenlik elemanı alımı da gerçekleştirilecek.

Aranan Nitelikler

Alınacak personellerin;

T.C vatandaşı olması,
Kamu haklarından mahrum olmaması,
Çalışmasını engelleyecek sağlık sorununa sahip olmaması,
Görünen yerlerinde dövme, yanık ya da yara izi olmaması,
Boy-kilo oranına sahip olması,
Askerliğini yapmış ya da tecil ettirmiş olması,
1.57 santimden kısa, 1.95 santimden uzun olmaması,
35 yaşından gün almamış olması,
Düzgün diksiyon sahibi olması,
İletişim yeteneklerinin yüksek olması,
Vardiyalı çalışmaya uyum sağlayabilmesi,
Güvenlik görevlileri için 5188 sayılı yasaya göre düzenlenmiş özel güvenlik kartına sahip olması 3. havalimanı personel alım şartları arasındadır.

Personel alımlarını; İstanbul Havalimanı’nın inşasıyla ilgilenen ve 25 yıl boyunca işletme hakkına sahip olan İGA gerçekleştirecek. Yeni havalimanı güvenlik alımı ve yeni havalimanına personel alımı İGA İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek. Yeni havalimanına KPSS şartsız personel alımı esnasında, alım sürecine İŞKUR destek verecek. İstihdam edilecek personeller havada ve karada değerlendirilecek. Dünyanın en büyük havalimanı olarak kayda geçen İstanbul Havalimanı’nın önümüzdeki 10 yıl boyunca büyümeye ve gelişmeye devam edeceği, burada 1,5 milyondan fazla kişiye istihdam imkanı sağlanacağı belirtildi. İstanbul Havalimanı, Türkiye’de en çok güvenlik elemanına istihdam sağlayan havalimanı olacak. Eleman alımıyla ilgilenen vatandaşların, İGA’nın internet adresinde özgeçmiş oluşturarak ya da iş ilanı veren sitelerdeki havalimanı iş ilanlarını takip ederek başvuruda bulunabilecekleri belirlendi.

Konuya Benzer İş İlanları:

Güvenlik Görevlisi İş İlanları
İstanbul İş İlanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar