Ana SayfaHaberlerSağlık Bakanlığı 25 Bin Personel Alımı Yapacak

Sağlık Bakanlığı 25 Bin Personel Alımı Yapacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; yıl sonuna kadar 10 bin; 2019 yılı içinde ise 25 bin personelin istihdam edileceğini belirtti. KPSS ve tercih maratonu sırasında binlerce kişinin merakla beklediği Sağlık Bakanlığı 25 bin personel alımı yapacak haberinin detayına buradan göz atabilirsiniz.

2019 Yılında Sağlık Bakanlığı 25 Bin Personel Alımı Yapacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; 3500 kişinin alım sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu, bu yılın sonuna kadar yani önümüzdeki iki hafta içinde 6500 kişinin daha alınarak 2018 yılı içinde toplamda 10 bin kişiye istihdam sağlanmış olacağını açıkladı. İki hafta içinde alınacak personelin ambulans şoförü, acil tıp teknisyeni, veri analiz işletmeni, yardımcı klinik elemanı gibi alanlarda istihdam edileceği; 2019’da ise pratisyen hekim, eczacı, uzman hekim ve diş hekimi gibi alanlarda personel yerleştirileceği belirtildi. Şuana kadar 8 tane şehir hastanesi açıldığı belirtilirken, 2019 yılı içinde hizmete başlayacak olan şehir hastanelerinde de istihdam imkanı oluşacağı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Nasıl Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı 25 bin personel alımı yapacak haberinin açıklanması üzerine, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen binlerce vatandaş bu istihdam şansından nasıl faydalanacağını sorgulamaya başladı. Yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı iş ilanları branşa göre yayınlanacak olup ilanlara başvurmak isteyen memur adaylarının branşına göre yayına sunulacak ilanı takip etmesi gerekmektedir. İlanlar Sağlık Bakanlığı’nın web sitesinde yayınlanacaktır. Tercih kılavuzları yayınlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı’nda istihdam edilmek isteyenlerin vakit kaybetmeden işlemleri başlaması gerekmektedir.

Sağlık Çalışanlarına Şiddet Konusuna Düzenleme

Koca; Sağlık Bakanlığı personel alımı açıklamalarının yanı sıra sağlık sektörüyle ilgili diğer konulara da değindi. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin önlenmesi konusunda önemli adımlar atıldığını belirten Koca; sağlık sektöründe şiddete yönelik alınacak tedbirler hususunda gerçekleştirilen düzenlemelerden söz etti. Ayrıca Fahrettin Koca sağlık emeklilerinin mağduriyeti konusuna da değindi. Sağlık çalışanlarının emeklilik ve yıpranma payına ilişkin çözüm odaklı yasal düzenlemeler gerçekleştirildiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımıyla İlgili Duyuru Ne Zaman Yayınlanacak? Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Şartları Neler?

Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları, alınacak personellerin kaç tanesinin hangi pozisyonda istihdam edileceği, başvuru tarihleri gibi detaylar Sağlık Bakanlığı’nın sitesinde yayınlanacak olan açıklamada belirtilecektir. Sağlık sektöründe istihdam edilmek isteyen iş arayanlar bu süre zarfında İşbul‘u ziyaret ederek uygun iş ilanlarına göz atabilir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar