Ana SayfaMakalelerMesai Dışında Başka Yerde Çalışmak İşten Atılmak İçin Gerekçe Değil!

Mesai Dışında Başka Yerde Çalışmak İşten Atılmak İçin Gerekçe Değil!

Pek çok insanın mevcut işi dışında ek gelir olsun diye bazen de tamamen keyfi ya da bir yakınına yardım amaçlı ek iş yaptığı durumlar olmaktadır. Çoğu iş yerinde ciddi anlamda sıkıntı yaşanan bu durum özellikle işverenler tarafından hoş karşılanmaz. Bu yüzden çalışanlar ek işi ya gizli bir şekilde yapmakta ya da iş yerindeki mevcut yönetimin rahatsızlığını bile bile katlanmak zorundadır. Böyle durumlarda işyeri dışarda ek iş yapan personele ağır işler yüklemektedir. Ancak Yargıtay 7. Hukuk dairesinin bugün verdiği bir kararda daha önce incelediği bir olayda “bir çalışanın mesai saatleri dışında başka bir yerde çalışmasının”, işten çıkarılması için haklı neden olamayacağına hükmetti.

Yargıtay’ın emsal oluşturabilecek bu kararın öncesinde yaşanan süreç ise şöyle:

İzmir’de özel bir şirkette boya teknikeri olarak çalışan bir kişi, yeni iş yeri açan bir arkadaşına mesai sonrası yardım etmeye başladı.
Bu durumu tespit eden patronu, “müşteri çalabileceği endişesiyle” bu kişinin iş akdini feshetti. Bunun üzerine işten çıkararak tazminat ödedi. Ayrıca işveren, işten çıkardığı kişiye ödenen kıdem ve ihbar tazminatının geri alınması istemiyle dava da açtı.   
İzmir 10. İş Mahkemesi, davayı kabul ederek, işçiye ödenen tazminatların geri alınmasına hükmetti.  
İşçi tarafından kararın temyiz edilmesi amacıyla Yargıtay’a taşınan davada dosyayı görüşen Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, İzmir 10. İş Mahkemesinin kararını bozdu.  Ve yeni bir hüküm verdi.

Alınan bu karar bu şekilde işinden olmuş ya da olma ihtimali insanlar için emsal olabilir. Olayın Özü Şu ki: Mevcut çalıştığınız iş yerinde yaptığınız işi hiçbir şekilde aksatmıyorsanız mesai sonrasında kiminle hangi işi yaptığınızın bir önemi yoktur. Ancak şunu da ifade etmekte yarar var: bir başkasıyla mesai dışında iş yaparken söz konusu işyerinize ait müşterileri başka bir yere çekmeye çalışmak ne iş ahlakına ne de iş etiğine uymamaktadır. Bunun ayrımını doğru bir şekilde yapmak gereklidir. Yasal düzenlemelerden ziyade insani açıdan kapital piyasa koşulları hâkim olsa bile “müşteri çalmak” isimli bir takım hareketlerden uzak durmak gerekmektedir.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar