Ana SayfaHaberlerİŞKUR'dan Annelere Çalışma Desteği

İŞKUR’dan Annelere Çalışma Desteği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geliştirmiş olduğu İş’te Anne projesi kapsamında, kadınlara anne olduktan sonra da çalışma imkanı sunulacağı açıklandı. Mesleki eğitim kursları veya İşbaşı Eğitim Programlarına dahil olan annelere günlük 70 TL ödenek verileceği belirtilen projeye dahil olarak ayrıca annelere 400 TL bakım desteği verileceği de belirtilmektedir. İŞKUR’un da desteğiyle gerçekleştirilecek olan bu proje anneleri, aileleri ve iş hayatları arasında kalma sorunundan kurtarmayı hedeflemektedir.

İşkur’dan Destek

‘İş’te Anne’ projesinin, anne olan kadınların çalışma hayatına kazandırılmasını hedeflediğini belirten Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR’un, çalışmak isteyen anneleri mesleki eğitim kurslarına ya da işbaşı eğitim kurslarına yönlendireceğini açıkladı. Bu programlardan yararlanan kadınlara, kurs veya programlara devam ettikleri sürece günlük 70 TL cep harçlığı ödeneceğini de belirtti. Selçuk bu gelişmeyi şu sözlerle ifade etti:

‘’İŞKUR çalışmak isteyen kadınlarımızı mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirecek. Projeden yararlanan kadınlarımıza kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL tutarında cep harçlığı ödeyeceğiz. Ayrıca eğitim süresince katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri yine İŞKUR tarafından karşılanarak sağlık hizmetlerinden de faydalanmalarını sağlayacağız. Yine bir başka destekle de sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılan ve 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakımevine devam eden kadınlarımız, kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım desteğinden de yararlanabilecek.”

Hayata geçirecekleri proje ile çalışmak isteyen anneleri iş gücü piyasasına kazandıracaklarını anlatan Bakan Selçuk, Bakanlığın uygulamaya koyacağı İş’te Anne Projesi ile kadınların, aynı anda çocuklarının ve işlerinin başında olmasını sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca kurs ve programlara devam eden kadınların iş kazası ve meslek hastalığı ve genel sağlık sigortalarının primlerinin de karşılanacağını ifade etti.

Başvurular Nasıl Gerçekleştirilecek?

Bu desteklerden yararlanmak için çocuğun nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturaları gerektiğini belirten Selçuk, ayrıca SGK sicil numarasının yer aldığı belgeyle birlikte kurs ve programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne veya hizmet merkezlerine müracaat edilmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Kadın Kooperatifçiler Geliyor!

Bakanlığın kadın kooperatifçiler için de çalışmalarda bulunacağını belirten Bakan Selçuk, kadın kooperatifçileri alanında güvenilir verilerin elde edilebilmesi için veri tabanı oluşturulduğunu ve kadın kooperatifçilerin işletme, yönetim, pazarlama ticaret gibi alanlarda bilinçlendirileceğini ve eğitileceğini ifade ederek kadın kooperatifçiler birliği kurulacağını açıklamıştır.

Kadın kooperatifçileri projesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı bu konu için bir araya gelerek ‘Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Protokolü’ imzalayacak. Bu protokol aracılığıyla kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, devamlılığının sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi konularında işbirliği yapılacak ve yine kadın kooperatifçiliğinin geliştirilmesi için üniversitelerle, özel kurumlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşülerek işbirliği sağlanacak.

Konuya Benzer İş İlanları

Çağrı Merkezi Elemanı iş ilanları
İzmir iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar