Ana SayfaHaberlerİsbul.net Kasım 2016 İlan, Pozisyon ve Sektörlere Yönelik İstatistik Raporunu Açıkladı!

İsbul.net Kasım 2016 İlan, Pozisyon ve Sektörlere Yönelik İstatistik Raporunu Açıkladı!

Türkiye’nin en büyük insan kaynakları sitesi isbul.net Kasım 2016 ayı en çok arama yapılan iş ilanları istatistiklerini; en çok aranan pozisyonlar, sektörlere göre iş dağılımı, işverenlerin en çok tercih ettiği adayların eğitim ve cinsiyet istatistikleri, aranılan eğitim seviyesine göre istatistikler, başvuru sayılarına göre istatistikler, aranılan pozisyona göre istatistikler, aranılan çalışma alanına göre istatistikler ve arama yapılan şehirlerin istatistikleri açıklandı! Sonuçlara bakıldığında merak uyandıran unsurlar göze çarpmaktadır.

Başvuru Sayılarına Göre

Başvuru Sayılarına Göre İlk 100 Firma arasında başvuru yapılan en gözde şirketler arasında danışmanlık ve organizasyon firmaları yer aldı. Bu sonuca göre ülke genelinde yapılan etkinlikler, organizasyonlara büyük oranda başvuru söz konusu. İlk 100 firmaya Türkiye genelinde toplam 1 milyon 691 bin tekil başvuru yapıldı.

Aranılan Pozisyona Göre

Aranılan pozisyonlar arasında ilk 100 pozisyon arasında ilk 5’e giren pozisyonlar ise şöyle; Sekreter, Satış Danışmanı, Muhasebe, Çağrı Merkezi Görevlisi ve Özel Güvenlik Personeli yer aldı. Ülke genelinde çeşitli illerden derlenen sonuçlara bakılacak olursa aranılan pozisyonların rakamı 1 milyon 358 şeklinde açıklandı.

Aranılan Çalışma Alanına Göre

Aranılan çalışma alanlarına göre ilk 5 arama kriterine baktığımızda; Satış, Genel Çalışma Alanı, Sekreterya- Ofis, Üretim ve Hizmet ilk 5’te yerini aldı. Bu çalışma alanlılarına göre ülke genelinde yaklaşım 4 milyon arama gerçekleştirildi.

Aranılan Sektöre Göre

Aranılan sektörlere göre istatistiklerin sonuçları ise şu şekilde yansıdı. İlk 5 sektör Türkiye genelinde en çok aranılan sektör oldu. Hizmet, İnşaat, Gıda, Eğiti ve Öğretim, Üretim ve İmalat alanında sektörlere göre yine ülke genelinde toplam 982 bin arama yapıldı ve bu alanda ilan yayınlandı.

Aranılan Şehre Göre

Aranılan şehre göre rakamlar oldukça yüksek. 2 milyon 649 bin arama gerçekleştirilen illerin ilk 5’ine baktığımızda; İstanbul Avrupa yakası listede ilk sırada yer aldı. İstanbul Anadolu yakası 2. Sırada yer alırken, bu listeyi sırasıyla; Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli takip etti.

Engelli Aday Arayan Sayısı Oldukça Düşük!

Listenin genelinde ve Türkiye genelinde incelenen info grafiklerde engelli adaylar için ilan sayısının düşük olduğu göze çarpan detaylar arasında. Türkiye genelinde 81 ilde yayınlanan ilk 100 firma istatistiği baz alındığında her 10 firmadan sadece 1’i engelli aday ilanı vermiştir. Üstelik bu ilanlarda aranan engelli aday sayısı 2 kişiyi geçmemiştir.

Aranılan Eğitim Seviyesine Göre

Aranılan eğitim seviyelerine göre ülke genelinde en çok Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunlarına göre iş ilanları yayınlandı. İlköğretim 4. sırada yerini alırken, bu sıralamayı; ilkokul, Ön Lisans Öğrencisi, Lisans Öğrencisi, Yüksek Lisans, Yüksek Lisans Öğrencisi, Doktora ve Doktora Öğrencisi takip etti.

Aranılan Cinsiyete Göre

Aranılan cinsiyete göre sektör ve pozisyon gözetmeksizin en kadın adaylar için iş ilanları yayınlandı. Bu sırlamada erkek adaylar hayli geride kaldı. Bunun yanında cinsiyet ayırt etmeksizin yayınlanan ilan sayıları da oldukça büyük bir alanı kaplamaktadır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar