Ana SayfaHaberlerHaksız yere işten atılanlar dikkat!

Haksız yere işten atılanlar dikkat!

Haksız yere işten çıkarılanlar dikkat edin bir ay içerisinde dava açtıkları takdirde artık işlerine geri dönebilme veya 8 maaşa kadar tazminat kazanabilme imkanına sahip olabileceksiniz.

İşverenler artık işten çıkarmalar yaparken iki kez düşünmek zorunda. Sebepsiz yere işinden atılanlar bir ay süre içerisinde dava açarlar ise tazminat alabilecek veya işlerine geri dönebilecekler. Ancak önce arabulucuya gidilmesi zorunlu, arabulucu üç haftada sorunu çözerken, karara uymayan işveren 8 maaş tazminat ödüyor. İş mahkemelerinin yapısını değiştirecek olan yasa tasarısı komisyondan geçti ve kısa süre içerisinde resmiyet kazanacak.

Haksız yere işten çıkarılanlar dikkat

SÜRE ÇOK ÖNEMLİ

Fakat bu tür davalarda süre büyük öneme sahip. İşverenler ve çalışanlar açısından 1’er aylık süreler var. İşinden haksız yere çıkarıldığını düşünen çalışan bir ay zarfında davayı açmak, işveren de yine bir ay süre içinde çıkardığı işçisini yeniden işe başlatmak mecburiyetinde. Ancak çalışanın dava açabilmesi için işyerinde en az 6 ay çalışmış olması gerekir. Yine dava açılan işyerinde 30 ve daha fazla çalışanın bulunması şartı da var.

8 MAAŞ TAZMİNAT ALABİLİRSİNİZ

Eğer işten haksız yere çıkarıldığınızı düşünüyorsanız dava açmakta acele etmelisiniz. Davayı başlattıktan sonra sonuçları bekleyeceksiniz.

Eğer işveren sizi tekrar işe almama konusunda diretirse burada tazminat devreye giriyor. Bu da 8 maaşa kadar çıkıyor. Dava sonuçlandıktan sonra 10 günlük süre zarfında işverene yazılı olarak başvuruda bulunmalısınız. Sonrasında işveren sizi bir ay içinde işe yeniden başlatmak zorunda. Aksi takdirde mahkemenin belirlediği tazminatı ödemek zorunda.

ÖNCE ARABULUCUYA GİDİLECEK

Dava açmanın ilk şartı arabulucuya gidilmesi. Burada arabulucu hem işe dönüş kararını hem de işe alınmama durumunda ödenmesi gereken tazminat miktarını belirleyecek. Bu tür davalar 3 hafta içinde sonuçlanacak. Eğer arabulucu sorunu çözemezse dava açılacak. (Sabah)

Konuya benzer iş ilanları

Estetisyen iş ilanları
Ankara iş ilanları
Gayrimenkul Satış Danışmanı iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar