Ana SayfaHaberlerAylık 2.743 TL Maaşla Bekçi Ol!

Aylık 2.743 TL Maaşla Bekçi Ol!

Yeni nesil oldukça şanslı! Bir dönem televizyon filmlerinden aklımızda kalan bekçilik şimdi yeniden geliyor. Üstelik bekçi olmanın yetki ve sınırları da neredeyse polise eş değer nitelikte. Bekçiler böylece, silahlı olacak, bunun yanında gözaltına alma gibi pek çok polis memuru ile aynı statüye sahip olacak. Bekçi uygulamasına ilişkin ilk pilot bölge İstanbul olacak. Kapkaçtan, hırsızdan korkan vatandaşın imdadına artık Bekçi yetişecek. Üstelik tüm caddeler, mahalle araları, sokaklar bekçilerin düdüğü ile hareketlenecek ve can bulacak. İstanbul Emniyetine bağlı olarak çalışacak olan Bekçilerin alımına ilişkin sayısal veri ise belli oldu.

İstanbul İçin 700 Bekçi Alınacak!

İstanbul için 700 bekçi alımı yapılacak. İstanbul’un tüm ilçelerinde görev yapacak olan bekçi sayısı şimdilik 700 kişi ile sınırlı. Bekçilik mesleğinin yeniden gündeme gelmesi ile birlikte iş sahibi olmak isteyen gençler bu konuda nasıl adım atacaklarını araştırmaya başladılar bile. Bekçilik hem vatandaşın can güvenliği için hem de yeni istihdam için güzel bir adım. Bekçilerin kostümü, tıpkı polis kostümüne benzemektedir. Yalnızca armasından fark edilebiliyor. Bunun yanında silah, kelepçe ve job gibi materyaller de yeni bekçiler için.

Bayan Adaylar Başvuru Yapamayacak!

Yeni düzenleme kapsamında İstanbul’da bekçi alımına ilişkin başvurularda bayan adaylar başvuru yapamayacak. Başvuru hakkına sahip olan erkek adaylar ise kısa bir süre sonra ya da mahallede performansına göre Polis olabilecek.

Başvuru için erkek adaylarda aranan kriterler ise şöyle;

Başvuru yapacak adayların 30 yaşını geçmemesi gerekiyor. Bunun yanında Askerlik sorununun da bulunmaması gerekiyor. Başvuru için eğitim seviyesi ise en az Lise mezunu olarak belirlendi. Başvuruların yapılacağı mecra İl Emniyet Müdürlükleri olacak. Yazılı ve sözlü sınav ve mülakatların ardından Bekçilik için başarılı bulunan adaylar görevlerine başlayacaklardır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar