Ana SayfaHaberlerArel Üniversitesi 9.İstihdam Zirvesindeydik

Arel Üniversitesi 9.İstihdam Zirvesindeydik

Arel Üniversitesi 9.İstihdam ve Kariyer Günleri kapsamında İsbul.Net ailesi olarak bizde oradaydık.

Sefaköy ve Tepekent yerleşkelerinde 3-4 Mayıs tarihlerinde öğrencilerle bir araya geldik. Birçok istihdam bürosunun katılmış olduğu zirvede İsbul.Net ailesine yoğun bir ilgi vardı. Peki iki gün boyunca neler yaptık? Öncelikle standımızdaki yoğun ilgiye rağmen öğrencilerin hepsi ile tek tek ilgilenmeye çalıştık. Çoğunun zaten tanıdığı ve öncesinde üyeliklerinin bulunduğu isbul.net’i daha kapsamlı anlattık. Bilindiği üzere Türkiye’de işsizlik sürekli artış trendi halinde.Haliyle iş bulma noktasında endişeli gördüğümüz öğrencilerimize isbul.net içerisindeki on binlerce firmanın iş ilanından bahsettik ve bu ilanlar içerisinden kendi branşlarına uygun birçok ilanın mevcut olduğunu anlattık.Gençlerle buluşmak için Arel üniversitesi 9.istihdam zirvesindeydik.

İsbul.net ailesi olarak sadece bununla kalmadık ve çeşitli meslek grupları ile ilgili bilgiler verdik. Örneğin halkla ilişkiler bölümünde okuyan bir öğrencinin gelecekte hangi pozisyonlarda istihdam edilebileceği gibi konularda çeşitli söyleşiler yaptık. İlerde onları mutlu edebilecek hemen hemen her meslek hakkında bilgiler verdik. Fark ettik ki öğrenciler iş aramaktan bile çekiniyordu. Çünkü firmaların geri dönmeme ihtimali bile umutsuzluk yaratacaktı. Bizlerde iki gün boyunca öğrencilerimizin bütün bu olumsuz ihtimalleri bir kenara bırakıp iş aramaları gerektiğini anlattık ve onları iş bulmanın net adresi olan isbul.net’e yönlendirdik.

Arel üniversitesi 9.istihdam zirvesindeydik.

Sitemizdeki hızlı geri dönüşlerden ve özgeçmişlerinin anında görüntülendiğinden bahsettik ve öğrencilerimizle hemfikir olduk. Oldukça yoğun geçen zirve boyunca öğrencilerimizle sürekli fikir alışverişi yaptık, hepsi bir değer ve hepsinin düşüncesi bizim için önemli. Bu sebeple hepsiyle özel olarak ilgilenmeye çalıştık.İsbul’un rahat iş arama olanaklarını hep birlikte gördük ve öğrencilerden olumlu geri dönüşler aldık. İsbul.net içerisinde online olarak özgeçmiş oluşturmaya çalışan öğrencilerimize özgeçmiş hazırlama noktasında çeşitli taktikler verdik. Bir insan kaynakları uzmanını nasıl etkiyebiliriz? Özellikle bu konu üzerine fazlasıyla yoğunlaştık.Bunun ilk adımı online platformdaki başvurular olduğu için, etkili özgeçmiş nasıl olmalı konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdik. İsbul.net’i zorlanmadan rahatça kullandıklarını gözlemlediğimiz öğrencilerimize mobil uygulama kolaylığından bahsetmeyi de unutmadık. Birçoğu zirve esnasında uygulamayı indirdi ve birlikte online olarak özgeçmiş hazırladık.

Manuel olarak hazırlamış oldukları yüzlerce cv üzerine çeşitli dokunuşlar yaptık, hepsini özenle inceleyeceğimizi bildirdik.İşsizlik sorunu üzerine uzun sohbetlerde bulunduğumuz öğrencilerin, iki günün sonunda gelecekleri adına daha umutlu olduğunu görmek isbul ailesi olarak bizleri çok mutlu etti.
Onlar isbul.net ailesinin birer üyeleri ve bizler her zaman yanlarındayız ayrıca bizi çok iyi bir şekilde misafir eden arelkam üyelerine çok teşekkür ederiz.

Konuya benzer iş ilanları

İstanbul iş ilanları
Ankara iş ilanları
İzmir iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar