Ana SayfaHaberler2020 Yılında Popüler Olacak 25 En İyi Meslek

2020 Yılında Popüler Olacak 25 En İyi Meslek

Teknoloji alanında gerçekleşen ilerlemeler ve hayatımızın her alanında duymuş olduğumuz ihtiyaçların teknoloji ile desteklenmesi, iş dünyasında da etki göstererek çeşitli yeni meslek dallarının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu anlamda Trade-schools, yaptığı araştırma sonunda 2020’nin En İyi Meslekleri listesi hazırlayarak 25 farklı yeni meslek dalını açıklamıştır. Listede yer alan meslekler şöyle:

1.Güneş enerjisi teknisyeni
2.Rüzgar enerjisi teknisyeni
3.Hemşire uygulayıcısı
4.Yazılım geliştirici
5.Fiziksel terapist
6.Kayıtlı hemşire (RN)
7.Sağlık hizmetleri müdürü
8.Veri analisti
9.Dijital içerik uzmanı
10.Bilgi güvenliği analisti
11.Bilgisayar sistemleri analisti
12.Biyomedikal mühendisi
13.Makine mühendisliği uzmanı
14.Elektronik mühendisliği uzmanı
15.Dijital rehabilitasyon danışmanı
16.Blockchain geliştirici
17.Sivil veya ticari drone pilotu
19.Akıllı bina teknisyeni
19.3D baskı teknisyeni
20.Artırılmış gerçeklik geliştirici
21.Kişisel gizlilik danışmanı
22.Kişisel marka danışmanı
23.Robotik servis teknisyeni
24.Uzaktan sağlık mühendisi
25.Kentsel tarım uzmanı

Biz de sizler için bu listede yer alan en popüler meslekleri ve çalışma alanlarını derledik.

Güneş Enerjisi Teknisyeni

Trade-schools’un yayınlamış olduğu 2020 Yılının En İyi Meslekleri listesinde ilk sırada yer alan, güneş enerjisinden elde edilen elektrik santrallerinin kurulumundan, işletmesinden ve onarımından sorumlu olan Güneş Enerjisi Teknisyenliği, önümüzdeki yılların en revaçta mesleği olarak görünmektedir. Bu mesleği icra eden bireyler, güneş enerji sistemleri için gerekli olan çizimleri yapmakla, bu sistemleri kurmakla ve işletilmesini sağlamakla görevlidir. Ayrıca sistemde meydana gelen arızaların tespitini ve onarılması ile de ilgilenmektedir.

Rüzgar Enerjisi Teknisyeni

Listede yer alan Rüzgar Enerjisi Teknisyeni, rüzgar enerjisi sistemleri ile ilgili olarak elektrik malzemeleri ve cihazlarının rüzgar türbinini gerçekleştirmesini sağlamaktadır. Bu alanda çalışmakta olan bireyler, bağlı bulundukları işletmelerin belirlemiş olduğu çalışma şartları doğrultusunda gerekli araç ve gereçlerini teminini sağlamakla, kurulmakta olan enerji sisteminin doğru bir şekilde çalışmasıyla, oluşabilecek arızaların tespiti ve onarımıyla ilgilenmektedir.

Hemşire Uygulayıcısı

Trade-schools’un belirlemiş olduğu listeye 3. sıradan giren Hemşire Uygulayıcısı, herhangi bir hastalığı bulunan ya da bulunmayan bireylerin kapsamlı bir şekilde bakımıyla sorumludur. Hemşire Uygulayıcısı, hastaların hastalıklarıyla ilgili bir bilince sahip olması için eğitimler vermekte, hastalıkları doğrultusunda müdahalede bulunarak, tedavi süreçlerinde destek olmaktadır.

Yazılım Geliştirici

Çalışma hayatımız ve sosyal hayatımızın büyük bir alanına dahil olan teknolojinin, kullanıcı talepleri göz önünde bulundurularak daha işlevsel bir hale gelmesini sağlayan, iyileştirme ve destek taleplerini karşılayarak, çözüme odaklı yeni tasarımlar geliştiren Yazılım Geliştiriciliği, en iyi meslekler listesinin 4. sırasında yer almaktadır. Yazılım Geliştirici, yazılımla ilgili kullanıcı taleplerini takip ederek, bu anlamda yeni tasarımlar oluşturmakla görevlidir. Ayrıca uygulamalar için kodlar hazırlayarak, bu kodların test ortamında işleyişini takip etmek de yine görevleri arasındadır. Yazılım Geliştiriciliği, günümüz meslekleri arasında da oldukça revaçta olan mesleklerdendir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar