Gizlilik Politikası

  1. Şirket tarafından geliştirilen işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkındaki Gizlilik Politikası (bundan sonra ‘’Politika’’ olarak anılacaktır), BİREYSEL KULLANIM ve KURUMSAL KULLANIM KOŞULLARININ ayrılmaz bir parçasıdır.
  2. Bir üyelik oluşturulurken tarafınızdan sunulan bilgiler, işbu Gizlilik Politikasına, 27/04/2016 tarihli 2016/679 sayılı Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğüne (GVKT) ve 24/03/2016 tarihli 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak veri sorumlusu olarak Şirket tarafından toplanmış ve işlenmiştir. Üye olarak siz de, diğer kişisel verilerinin veri sorumlusu sayılacaksınız. Üyelerin kişisel verilerini toplamak, işlemek ve Şirkete göndermek üzere geçerli yasal zemine sahip olduğunuzu garanti etmelisiniz. Üyeler hakkındaki bu tür bilgileri göndererek, üyeleri bu hüküm ve koşulları bildiğini, sonuçlarını anladığını, işbu hükümlere göre bu verilerin toplanmasına ve işlenmesine kayıtsız şartsız olarak rıza gösterdiğini ve bu tür verilere Kurumsal Üyenin‘’Hesabım’’ bölümünden erişilebileceğini onayladığını kabul edersiniz. Her türlü koşulda, işbu Politikaya göre üyeden kişisel verilerinin toplanması ve işlenmesi için rızaları alınırken, rızanın yazılı olarak alınması gerekmektedir.
  3. Kişisel verilerin toplanması, işlenmesi, depolama yeri ve kullanılmasıyla ilgili ek bilgilere ilişkin, lütfen Müşteri Temsilcisi ile iletişime geçin veya talebinizi Şirketin adreslerine gönderin.
  4. Üyenin adına seçilen ve rezerve edilen Hizmetlerin sağlanması için gerekli kişisel verilerinin toplanması ve işlenmesi için rıza göstermesi üzerine;üyeyi aşağıdaki hususlar hakkında bilgilendirmelisiniz. (Eğer Kurumsal Üye kişisel veriler konusunda zorunlulukları karşılıyorsa, aşağıdaki bilgiler Kurumsal Üyenin kişisel verileri ile ilgili olur)
    1. Kişisel Veri Nedir? Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgidir. (Örneğin isim-soyisim, e-posta adresi, pasaport numarası ve serisi v.b. gibi)
    2. Üyeler Hakkındaki Hangi Tür Bilgileri Toplayabiliriz Ve İşleyebiliriz: Web Sitesine girdiğiniz, Müşteri Hizmetlerine ya da Şirkete başka bir şekilde sağladığınız, sadece hizmetlerin sağlanması veya sizinle sözleşme ilişkisini yürütmek için gerekli olduğu ölçüde üyeler hakkındaki tüm bilgileri alır ve muhafaza ederiz. Buna ilave olarak kişisel veriler, bu Web Sitesini kullandığınızda otomatik olarak toplanabilir ve işlenebilir (örneğin, çerez dosyalar aracılığıyla).
    3. Web Sitesini kullandığınızda, aşağıdaki kişisel verileri toplar, alır, depolayıp muhafaza eder ve işleriz: (Eğer bu tür veriler, seçilen hizmetin verilmesi için gerekliyse ve Sipariş verilmesi esnasında Kurumsal/Bireysel Üye tarafından girildiyse):
  • Adınız, unvanınız, soyadınız, doğum tarihiniz, cinsiyetiniz, uyruğunuz, cep telefonu numaranız, posta adresiniz ve e-posta adresiniz;
  • Kimlik tespiti için gerekli belgelere ilişkin veriler (örneğin, pasaportunuzun numarası ve serileri, geçerlilik süresi);
  • ödeme kartınız üzerindeki veriler ve banka ödeme kartı bilgileri (ödeme kartı numarası, geçerlilik süresi, CVC / CVV kodu, kart sahibinin adı);
  • Sistem günlük dosyaları (IP adresi, tarayıcı tipi, bağlantı / çıkış sayfaları ve URL'ler, tıklamanız sayısı ve Web Sitesi ile etkileşim şekliniz, alan adları, açılış sayfaları / içeriği, görüntülenen sayfalar / içeriği, bilgisayar tanımlayıcı ve cihaz konumu);
  • Bireysel/Kurumsal Üyelerin girdiği içerikleri (Web Sitesine girdiğiniz geri bildirimler ve yorumlar);
  • Bireysel/Kurumsal Üyelerin davranışları (platformdaki eylemleriniz, girişinizin zamanı ve yeri, yorumlar ve indirilen dosyalar);
  • Web Sitesine gönüllü olarak girdiğiniz diğer bilgiler/veriler.

Bu kişisel veriler çerezler aracılığıyla toplanabilir (aşağıya bakınız).

  1. Ayrıca mümkün olan en yüksek düzeyde hizmet sağlamak için "özel nitelikli" kişisel verilerinizi (örneğin, sağlık durumunuzu veya dini inançlarınızı içeren bilgiler) içerebilecek ek bilgiler de isteyebiliriz. Bu tür "özel nitelikli" kişisel verilerinizi Bireysel/Kurumsal Üyelerin kendi inisiyatifinde ve açık rızası üzerine ve yalnızca hizmetin sağlanması bu tür ‘’özel nitelikli’’ veriler olmaksızın imkânsızsa temin edilecektir. Emredici hukuk kurallarına uygun olarak, bu tür özel nitelikli verilerinizin hizmetlerin sağlanması esnasında üçüncü kişilere, Avrupa’ya ve Avrupa dışı dâhil yurtdışına aktarılması gerekebilir.
  2. Reşit Olmayan Kişiler Hakkında Veri Toplama: Bu tür verilerin velileri veya yasal temsilcileri tarafından verilmesine istinaden, Şirket reşit olmayan kişilerin kişisel verilerini yalnızca üyelik oluşturmak amacıyla işleyecektir. Eğer Şirket, reşit olmayan kişi tarafından velilerinin/yasal temsilcilerinin izni olmaksızın sağlandığının farkına varırsa veya veliler/yasal temsilciler kişisel verilerin silinmesini talep ederse, bu tür veriler makul bir zaman içinde silinecek ve Şirket, reşit olmayan kişinin verilerinin depolanmaması ve işlenmemesi için her türlü çabayı gösterecektir.
  3. Otomatik Veri Toplama Ve Çerez Dosyalar: Çoğu web sitesi ve mobil uygulamalar gibi, hizmetlerimizi ve Web Sitemizi en iyi şekle getirebilmek için, (çerezler Web Sitesinin açıkça teknik işleyişi için gerekli olmadıkça) kullanımlarına (örneğin, Web Sitemizdeki bir başlık ile) rıza verdiğiniz Web Sitesi kullanıcıları hakkındaki bilgileri ve çerezleri otomatik olarak toplamasını kullanıyoruz.

Bu Web Sitesini kullanırken, Web Sitesini görüntülemek için kullandığınız cihazlarda otomatik veri toplama yapılır. Bu veri toplama, örneğin, yazılımınız, işletim sisteminiz, IP adresiniz, bağlantıların ve bu Web Sitesinin kaynağı, tıklattığınız web sayfaları, bu Web sitesine erişmek için kullandığınız bağlantılar hakkındaki bilgileri kapsayabilir (işlenen veri kategorileri hakkında ayrıntılı bilgi için yukarıya bakınız). Bu tür otomatik veri toplama, Web Sitesi hizmetlerinin kullanımının sizin için tasarlanan tekliflerle uyumlu hale getirilmesi ve olası hileli faaliyetlerin önlenmesi amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Bazı verilerin otomatik olarak toplanması ile "çerez" ve "web işaretçisi" teknolojilerinin kullanımı, Web Sitesi'nin işlevlerini iyileştirir, Web Sitesinin hizmetlerinin en uygun şekilde kullanılmasının geliştirilmesini sağlar ve ayrıca reklam ve pazarlama kampanyalarının uygulanmasını değerlendirmemize ve sizin için ilgi çekici ve yararlı olabilecek bilgileri sunmamıza yardımcı olur.

Web Sitesine ilk ziyaretiniz sırasında bilgisayarınızda veya başka bir cihazınızda saklanabilen ‘’Çerezler’’ ve küçük metin dosyaları, bu ilk ziyaretiniz sırasında bilgisayarınızı tanımamızı sağlar (örneğin, "Hesabım" bölümüne girmek için gerekli olan verilerimizi kaydetmek amacıyla). Temel olarak (i) kişisel verileri toplamayan fonksiyonel çerezleri ve (ii) kullanıcı trafiği ve etkileşimleri hakkında birleştirilmiş verileri oluşturmamıza yardımcı olan çerezleri kullanırız. Bu, bize daha iyi işlevsellik ve kişiselleştirilmiş reklam sunma fırsatı verir. Ayrıca, bu tür bilgileri bizim adımıza izleyen güvenilir üçüncü tarafların hizmetlerini de kullanabiliriz. Cihazınızda, çerez raporlama işlevini seçebilir veya tüm çerezlerin görüntüsünü kapatabilirsiniz. Ancak, çerezlerin görünümünü kapatırsanız, bazı işlevler de devre dışı bırakılır ve hizmetlerimizden bazıları düzgün olarak çalışmayabilir.

  1. Google Analytics: Ziyaretçilerin Web Sitemizle nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamamıza yardımcı olan bir web analizi aracı olan Google Analytics'i kullanıyoruz. Google Analytics şu verileri toplar: tarayıcı, cihaz türü, cihaz modeli, konum, ülke, şehir, servis sağlayıcı, ekran çözünürlüğü (mobil cihazda), sitede geçirilen süre, dil, işletim sistemi, işletim sistemi, sitede ziyaret edilen sayfalar hakkındaki bilgi. Web Sitesinin kullanımıyla ilgili çerezler tarafından oluşturulan bilgiler (kullanıcının IP adresi hakkındaki bilgi dâhil), Google tarafından Avrupa’da ve Avrupa dışı dâhil yurt dışında (örneğin ABD'de) bulunan sunuculara aktarılıp depolanabilir. Google bu bilgileri, Web Sitesinin kullanımının incelemesi, Web Sitesi'nin faaliyetleri ile ilgili raporların hazırlanması ve diğer ek hizmetlerin sunulması için kullanır. Google bu bilgileri, bilgilerin Google’dan kanunlara uygun şekilde istendiği veya bilgi işlenmesinin Google adına yapılması durumlarında üçüncü taraflara sağlayabilir.

Google Analytics çerezlerinin işleyiş süresi 730 gün sonra sona erer (varsayılan değer); dolayısıyla çerezler, bunları manuel olarak silmediğiniz takdirde, bu süre boyunca cihazınızda saklanırlar. Google Analytics tarafından toplanan verilerinizi, https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/ adresinde anlatılan şekliyle istediğiniz zaman etkisiz hale getirebilirsiniz.

  1. Müşterilerin Verilerini Nasıl Kullanıyoruz: Kişisel verilerinizi:
  • Hizmetlerin sağlanmasını garanti altına almak ve ;
  • Sunulan hizmetler ile ilgili sizinle iletişim kurmak
  • Üyeliğinizin gerekliliklerini icra etmek, işlemek ve düzenlemek;
  • Web Sitemizi ve Web Sitemizin hizmetlerini kullanırken destek ve müşteri hizmeti sağlamak;
  • Mevcut ve gelecekteki hizmetler ve teklifler hakkında bilgi vermek;
  • Web Sitesinin işlevselliğini ve kalitesini iyileştirmek;
  • Taleplerinize ve yorumlarınıza cevap vermek;
  • Anketlerimize katılmanızı ve geri bildirim yapmanızı teşvik etmek;
  • Bireysel/Kurumsal Üyelerin ilgisini çekebilecek hizmetleri belirlemek;
  • Şikayetlerinizi ele alıp gözden geçirmek;
  • Olası yasadışı veya hukuka aykırı eylemler hakkında sizi bilgilendirmek;
  • Bireysel Üyelik Kullanım ve K urumsal Üyelik Kullanım sözleşmelerinin gerekliliklerinin yerine getirilmesiyle bağlantılı olarak ortaya çıkabilecek herhangi bir sorunu çözmek;
  • Sözleşme yükümlülüklerimizi yerine getirmek için gerekli olan ve size bildirip onayınızı alacağımız herhangi bir başka amaçla kullanmıyoruz. Eğer gerekliyse, yeni verilerinizi işlenmesine başlanmadan önce onayınızı isteyeceğiz.

Ödeme kartı bilgileriniz, Web Sitesinde oluşturduğunuz üyelik ödemesinin onaylaması için kullanılacaktır.

Lütfen unutmayın ki; Bireysel/Kurumsal Üyelerimiz bazı kişisel verilerini vermediyse, tarafımızdan hizmet sağlanması mümkün olamayabilir.

Açık onayınızı aldıktan sonra, periyodik e-posta iletilerinin (promosyon e-postalarının) yanı sıra hizmetlerimiz, özel tekliflerimiz, promosyonlarımız, kampanyalarımız ve ek hizmetlerimiz hakkında bilgileri içeren web push mesajları göndermek için kişisel verilerinizi de (adınız, e-posta adresiniz ve tercihleriniz dahil) işleyeceğiz.

Şirket, size mümkün olan en üst düzeyde hizmet sunmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle, onayınızı aldıktan sonra, üyelik , iş başvurusu , iş başvurusuna Kurumsal Üye İşveren Şirketin verdiği cevabı size e-posta ile bildirebilir ve / veya sizi ilgilendirebilecek ve seçtiğiniz hizmetler ile ilgili olabilecek Web Sitemizdeki listelenen eylemler hakkında size bilgi verebiliriz. Bu tür mesajları almak istemiyorsanız, uygun seçeneği seçerek bunları reddedebilirsiniz.

  1. Profil Çıkarma: Bireysel/Kurumsal Üyelerin onayına bağlı olarak; ihtiyaçlarınıza, tercihlerinize ve ilgi alanlarınıza göre uyarlanmış teklifler sunmak için profil çıkarmak için tüketim ve kullanım davranış verilerinizi karşılaştırabilir ve analiz edebiliriz. Teklifler, diğerlerine ilaveten hizmetler hakkında indirim içerebilir. Teklifler, Şirketin ve iş ortaklarımızın teklifleri anlamına gelir.

Profil çıkarma, Bireysel/Kurumsal Üyelerle ilgili bazı kişisel hususları değerlendirmek için kişisel verilerin kullanılması ve özellikle ekonomik durum, sağlık, kişisel tercihler, ilgi alanları, Müşterilerin güvenilirliği, davranışı, konumu veya hareketleri ile ilgili hususları analiz etmek veya tahmin etmek için kişisel verilerin kullanılmasını içeren Bireysel/Kurumsal Üyelerin kişisel verilerinin herhangi bir şekilde otomatik olarak işlenmesidir.

  1. Verilerin İşlenmesi İle İlgili Yasal Dayanak : Yukarıda açıklanan kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili yasal dayanağımız, söz konusu kişisel verilere ve bunları topladığımız belirli şartlara bağlı olacaktır. Bununla birlikte, genel olarak yalnızca şu hallerde kişisel verileri işleyeceğiz: (i) hizmetleri sunmak veya sizinle sözleşme ilişkisini yürütmek için kişisel verilere ihtiyacımız olduğu zaman (ii) sizin rızanızı aldığımızda, veya (iii) Kişisel verilerin işlenmesi meşru menfaatimiz olduğu ve sizin haklarınızı/haklarını geçersiz kılmadığı zaman.Bazı durumlarda, sizden kişisel verilerin toplanması için yasal bir zorunluluğa da ihtiyaç duyabiliriz.
  2. Veri Depolanması: Sizden topladığımız kişisel verileri, meşru bir ihtiyaç olduğumuz yerlerde (örneğin, talep ettiğiniz bir hizmeti size sunmak veya yasal, vergisel veya muhasebesel gerekliliklere uymak için) veya ilgili kanunlarda belirlenen sınırlama süresince saklıyoruz. Kişisel verilerinizin işlenmesi için devam eden bir meşru bir ihtiyacımız kalmadığı zaman, bu kişisel verileriniz sileceğiz veya anonim hale getireceğiz veya bu mümkün olmazsa (örneğin kişisel verilerinizin yedekleme arşivinde depolanması halinde) kişisel verilerinizi güvenli bir şekilde ve herhangi bir ek işlenme yapmadan silinmesi mümkün olduğu ana kadar depolayıp izole edeceğiz. İzne dayalı olarak veri işlenmesi durumunda, kişisel veriler iznin geri çekildiği/iptal edildiği ana kadar işlenecektir.
  3. Kişisel Verilerinizin Aktarılması: Seçtiğiniz hizmetlerin doğru bir şekilde sağlanması için gerektiği kadarıyla kişisel verilerinizi, aşağıda belirtilen üçüncü şahıslara aktarmaktayız, çünkü ilgili hizmetler bu tür bir aktarma olmaksızın sağlanamamaktadır:
  • Seçtiğiniz alanlarda hizmet veren şirketler yahut seçili alanlarda iş arayan adaylar . Bu Web Sitesindeki üçüncü taraflarca teklif edilen tüm hizmetler, Web Sitemizde olduğu gibi gösterilir. Şirket aracılığıyla seçim yaptığınız hizmetleri yerine getirilmesi için gerekli olmadıkça, Sağlayıcılara e-posta adresinizi vermemekteyiz. Sağlayıcılar, bu tür verileri rezerve edilen hizmetlerin Bireysel/Kurumsal Üyelere sunulması gibi amaçlar veya Sağlayıcılar tarafından belirlenen diğer amaçlar için kullanabilir. Başka türdeki kişisel verilerin kullanılması ve gönderilmesi bakımından Sağlayıcılar hakkında başkaca herhangi sınırlama uygulamamaktayız. Bununla beraber, Web Sitesinde seçim yaptığınız alanlarda hizmetleri yerine getiren her bir Sağlayıcının kişisel verilerin korunması politikasını gözden geçirmenizi ve bilgi edinmenizi önermekteyiz. Sağlayıcılar, Bireysel/Kurumsal Üyeler hakkında ek bilgiler temin etmek ile ilgili size yardımcı olmak veya taleplerinize cevap vermek amacıyla sizinle veya Bireysel/Kurumsal Üyelerle iletişime geçebilir. Lütfen unutmayın ki; Sağlayıcının kişisel verilerin korunması politikasını denetlememekteyiz ve yönetmemekteyiz.
  • Hizmetleri sunan ve bizim adımıza hareket eden bağımsız operatörler (sağlayıcılar), ödeme kartı verilerini işleyen operatörler, iş analistleri, müşteri hizmetleri yöneticileri, pazarlama danışmanları, anket veya diğer teklifleri düzenleyen ve hileli ödemelerin engellenmesi ile sorumlu olan uzmanlara Web Sitemizin düzgün çalıştırılması için veya sizi ilgi alanınıza girebilecek online mesajlar göndermek için gerekli ise kişisel verilerin bizim adımıza kullanılması için bağımsız operatörlere ayrıca izin verebiliriz. Bağımsız operatörler, işlemleri için gerekli bilgileri temin edebilir, toplayabilir ve bunlara erişebilir. Operatörlerin, bu tür verileri aktarmak/paylaşmak, başka herhangi bir amaçla veya kendi amaçlarıyla kullanma hakkı yoktur. Aynı şekilde bizim gibi, verilerin korunması hakkındaki aynı hükümlere uymakla yükümlüdürler.
  • Web Sitemizde ortaklaşa ürünleri ve hizmetleri sunduğumuz veya ürünlerin ve hizmetlerin sahibi olan iş ortaklarımız , Talep edilen hizmetlerin belirli bir bağımsız şirkete ait olup olmadığını görebilirsiniz. Bu durumda, yalnızca iş ortağımızın ismi verilir veya bizim adımızın yanında olur. Bir iş ortağımızın hizmetlerini alırsanız Bireysel/Kurumsal Üyelerin bilgilerini bu iş ortağımızla paylaşmamız mümkündür. Lütfen unutmayın ki; bu tür iş ortaklarının kişisel verilerin korunması politikasını denetlememekteyiz ve yönetmemekteyiz.
  • Müşterilerin kişisel verilerini; Şirket İştirakleriyle, temsilcileriyle, görevlileriyle, acenteleriyle, işçileriyle veya Şirketin ortaklarıyla Bireysel Kullanım ve Kurumsal Kullanım sözleşmesinde düzenlenen hüküm ve koşulları yerine getirmek amacıyla ve sipariş edilen hizmetlerin verilmesi için gerekli olduğu ölçüde paylaşabiliriz.

Eğer mümkünse; hizmetlerin verilmesi amacıyla Bireysel/Kurumsal Üyelerin kişisel verilerini, veri sorumlusu Isbul.net İnsan Kaynakları Hizmetleri Danışmanlık ve Yayıncılık Ltd. olan bir veri dosyasına dahil edileceğiniz kabul edersiniz.

Yurt Dışına Veri Transferi: Müşteri, talep ettiğiniz hizmetlerin sağlanması amacıyla, Şirketin kendi kişisel verilerini sipariş edilen hizmetlerin uygun düzeyde sağlanabilmesi amacıyla şirketinizin bulunduğu ülke, Türkiye veya Avrupa dışındaki alıcılara aktarabileceğini onaylar ve kabul eder. Böylelikle, Müşterilerin kişisel verilerine, Avrupa Ekonomik Alanında sağlandığı ile aynı düzeyde kişisel verilerin korunmasını sağlamayan (yeterli korumanın bulunmadığı) ülkelerdeki Şirket iştirakleri ve veri işlemcileri veyahut hizmet sağlayıcıları tarafından erişilebilir. Müşterileri kişisel verilerinin depolanması ve işlenmesi, Şirket ve dünyanın herhangi bir ülkesinde (Avrupa Birliği veya Avrupa Ekonomik Alanı, ABD, Kanada dâhil, fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere) bulunabilecek olan operatör veya bağımsız yükleniciler tarafından gerçekleştirilebilir.

Bu nedenle, Şirket, uygulanabilir olduğunda, kişisel verilerin korunması hakkında kanun ile, özellikle Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan Standart Sözleşme Maddeleri ile veya aktarılan verilerin alıcısının bulunduğu ülkede yeterli koruma olduğunu belirten Avrupa Komisyonu kararı ile hüküm altına alınan yeterli düzeyde kişisel verilerin korunmasını sağlamak için gerekli olan ve Müşterinin kişisel verilerinin alıcılarına ilişkin tüm makul tedbirleri alacaktır. Acente; Müşterinin, seçilen varış noktasına bağlı olarak kişisel verilerinin yeterli kişisel verilerin korunmasını sağlamayan ülkelere (Sağlayıcıların tescilli olduğu/hizmet verdiği ülkelere) aktarılabileceğini bildiğini, onayladığını ve teyit ettiğini kabul eder.

Herhangi bir yurt dışına veri aktarımı, Sözleşmenin hüküm ve koşullarına, bu hükümlere ve sipariş edilen hizmetin şartlarının yerine getirilmesi için gerekli olan veri kategorileri ve alıcılar ile sınırlıdır.

  1. Kişisel Verileriniz Nasıl Koruyoruz: Şirket, Bireysel/Kurumsal Üyelerin kişisel verilerinin gizliliği ve korunması için tüm makul tedbirleri alır ve olası kaybı, suiistimali, yetkisiz erişimi ve açığa çıkarmayı, değiştirme veya yok etmeyi engellemek için genel organizasyonel ve teknik güvenlik standartlarını uygular. Bilgi alanındaki özellikler ve tehditler dikkate alınarak; Şirket, Bireysel/Kurumsal Üyelerin verilerinin kesin bir korumasını garanti etmez. Ancak Şirket, kişisel verilerin korunması için elinden gelen çabayı olası en yüksek seviyede gösterecektir. Kişisel verilerin korunması ile ilgili mevzuatların gerekliliklerine, Web Sitesindeki ödeme işlemine ilişkin (Alışveriş güvenlik standartlar ile ilgili) gerekliliklere ve Şirketin veri koruması hakkındaki iç gizlilik politikasına uymaktayız.
  2. Müşterinin Hakları: KVKK ve GVKT ile diğer yürürlükteki kanunlar çerçevesinde;
  • kişisel verilere erişmeyi talep etme;
  • kişisel verilerin işlenmesinin sınırlanmasını;
  • (profil çıkarma dahil) kişisel verilerin işlenmesine itiraz etme;
  • veri taşınabilirliği talep etme;
  • kişisel verilerinin işlenmesi için verdiği izni geri alma;
  • kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme;
  • kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme;
  • kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme;
  • yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme;
  • kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme;
  • kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme;
  • silme ve düzeltme istemlerinin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme;
  • işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme;
  • kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Bu tarz taleplerin olması durumunda, lütfen Müşteri Hizmetleri ile irtibata geçin ve/veya talebinizi Şirketin adresine gönderin.

Eğer Bireysel/Kurumsal Üye, mahremiyet haklarının ihlal edildiğini düşünürse, KVKK uyarınca yasal haklarını kullanabilir.